Alla nyheter

holmgrenhansson söker en ny studentmedarbetare

Är du juriststudent och intresserad av mark- och miljörätt och fastighetsrätt? Just nu söker vi på holmgrenhansson ADVOKATBYRÅ AB en ny studentmedarbetare till vårt team.

Vi söker en student som har läst eller läser termin 3 och som är intresserad av våra specialistområden mark- och miljörätt och fastighetsrätt. Som studentmedarbetare blir du en del av vårt team och får bistå advokaterna och biträdande juristerna med utredningar. Du får även sköta delar av byråns administrativa arbete. Önskvärt är om du kan arbeta 1-2 dagar i veckan på vårt kontor. Om detta låter som något för dig, skicka din ansökan till mathilda@holmgrenhansson.se. Urvalsprocessen sker löpande så inkom med din ansökan redan idag!

holmgrenhansson ADVOKATBYRÅ AB är en affärsjuridisk advokatbyrå med ett huvudsakligt fokus på mark- och miljörätt och fastighetsrätt. Byrån startade med målet att göra skillnad i advokatbranschen utan traditionella hierarkier och utan inbördes konkurrens. För oss är det viktigt att samtliga medarbetare ska ha balans mellan jobb och privatliv, varför vi har en prestigelös och stimulerande arbetsmiljö med högt i tak och gott arbetsklimat med mycket värme. Allt för att vi ska trivas på jobbet!

Nytt fokus hos holmgrenhansson ADVOKATBYRÅ!

År 2009 startade Carina och Anette holmgrenhansson ADVOKATBYRÅ för att göra skillnad i advokatbranschen och skillnad har vi gjort sedan dess. Anette har nu efter alla roliga år på byrån bestämt sig för att gå vidare och börja som chefsjurist på Aurobay, som är en del av bilbranschen.

 

Advokaterna Carina Holmgren och Mikaela Hansel Holmgren kommer tillsammans med biträdande juristerna David Edsman, Ruben Evensen, Josefine Ekroos och övriga medarbetare att jobba vidare med våra fantastiska klienter och fortsätta att vårt arbete inom våra specialistområden. Det betyder fortsatt och än mer fokus på ärenden om vatten, mark-och miljörätt och fastigheter. Vi fortsätter också att processa inom dessa områden och att arbeta vidare med infrastrukturfrågor.

 

Vi önskar Anette all lycka till i en ny och spännande bransch. Vi fortsätter förstås också att göra skillnad i advokatbranschen!

VI VÄLKOMNAR!

Vi växer så att det knakar och välkomnar nu Ruben Evensen som biträdande jurist hos oss. Ruben kommer närmast från Nacka tingsrätt och kommer i huvudsak att arbeta inom ett av våra fem specialistområden miljörätt. Läs gärna mer om Ruben under fliken ”VILKA”.

VI VÄLKOMNAR!

Vi välkomnar Josefine Ekroos tillbaka till oss numera som biträdande jurist. Josefine kommer i huvudsak att arbeta inom ett av våra fem specialistområden miljörätt. Läs gärna mer om Josefine under fliken ”VILKA”.

VI REKRYTERAR IGEN

Vill Du arbeta på en av Sveriges modernaste advokatbyrå? Då har Du hamnat rätt. Vi driver tillsammans en advokatbyrå med höga ambitioner att göra skillnad i den traditionella advokatbranschen och vår vision är att vara Sveriges attraktivaste affärsjuridiska byrå. Vi tror att en framgångsrik advokatbyrå ska drivas som ett ”vanligt” företag där alla är lika viktiga, där kundnyttan är avgörande för verksamheten och där det finns stora möjligheter att utvecklas. Om Du delar våra tankar och idéer och tror att Du kan bidra till vår organisation, då kanske Du vill bli en av oss. Vi söker nu jurister med erfarenhet med stort intresse för mark- och miljörätt och vi ser gärna att Du har några års erfarenhet inom området från annan advokatbyrå, domstol, bolag eller myndighet. Tidigare erfarenhet av att driva processer i mark- och miljödomstol är meriterande. Läs mer gärna mer om tjänsten i vår annons.

 

VI VÄLKOMNAR!

Vi välkomnar juridikstudenterna Josefine Ekroos och Mathilda Insulander. Josefine har valt att skriva sin uppsats i miljörätt hos oss och Mathilda kommer under sin studietid att arbete med administration och allmänna kontorsgöromål på byrån.

VI REKRYTERAR

Vill Du arbeta på en av Sveriges modernaste advokatbyrå? Då har Du hamnat rätt. Vi driver tillsammans en advokatbyrå med höga ambitioner att göra skillnad i den traditionella advokatbranschen och vår vision är att vara Sveriges attraktivaste affärsjuridiska byrå. Vi tror att en framgångsrik advokatbyrå skall drivas som ett ”vanligt” företag där alla är lika viktiga, där kundnyttan är avgörande för verksamheten och där det finns stora möjligheter att utvecklas. Om Du delar våra tankar och idéer och tror att Du kan bidra till vår organisation, då kanske Du vill bli en av oss. Vi söker nu jurister med erfarenhet från något av våra specialistområden och som har genomfört notarietjänstgöring.

JURIDISKA FRÅGOR P G A DEN RÅDANDE PANDEMIN

På grund av den rådande pandemin och beslut om restriktioner från Folkhälsomyndigheten arbetar vi tills vidare i huvudsak hemifrån. Möten såväl interna som externa håller vi förstås digitalt. Vi arbetar dock som vanligt och vi är förstås er behjälpliga i alla de juridiska frågor som den pågående pandemin kan ge upphov till inom t.ex. avtalsrätten där frågor om pandemin utgör force majeure kan bli aktuella, inom upphandlingsrättens områden och även frågor kring hantering av personuppgifter. Som alltid är vi tillgänglig för era juridiska frågor.

Almegas upphandlingsdag

Den 3 december 2019 arrangerade arbetsgivarorganisationen Almega en upphandlingsdag som ägde rum på Münchenbryggeriet i Stockholm. holmgrenhansson ADVOKATBYRÅ närvarande genom de biträdande juristerna Charlotte Brunlid och Linnea Hedmark. Dagen inleddes med att civilminister Lena Micko talade om framtiden inom upphandlingens område. Därefter fylldes dagen av intressanta och lärorika seminarier rörande bl.a. innovationsfrämjande upphandling, säkerhet och upphandling samt avtalsuppföljning. Tid fanns också till spännande möten med leverantörer och upphandlande myndigheter och enheter.

TRÄFFA OSS UPPHANDLINGSKONFERENSEN 2019

Den 23 – 24 oktober 2019 arrangeras Upphandlingskonferensen 2019. holmgrenhanssons specialist på offentlig upphandling, Charlotte Brunlid kommer att moderera ett mycket intressant föredrag om säkerhetsskyddad upphandling. Vi återkommer med Charlotte Brunlids artikel i samma ämne, som publiceras i Upphandlingsrättslig Tidskrift 2019-3 och ges ut i samband med konferensen, för vidare information läs på www.urt.cc.

Länk till konferensen:

www.upphandlingskonferensen2019.se